Cum alegi corect modelul de trotinetă?

Există lucruri care ne transportă direct în zilele vesele ale copilăriei, în care descifram frumusețea orașului natal, iar locurile pe care le vizitam se transformau în tărâmuri de basm. Odată ce tot mai mulți oameni îmbrățișează un stil de viață mai sănătos, care are ca scop protejarea mediului înconjurător, ne reîntoarcem treptat la micile bucurii ale primilor ani de viață!

Trotineta a fost întotdeauna un instrument al energiei și bucuriei. Dacă în copilărie să ai o trotinetă echivala cu transformarea într-un erou cu o viteză incredibilă, pentru copiii mari de astăzi trotineta este dorința de a redescoperi orașul cu ochi de copil, nevoia unor momente în care îți reîncarci bateriile și în care îți faci timp să te detașezi de agitația orelor petrecute la birou.

Astăzi trotineta nu mai este doar un mod de distracție pentru cei mici, ci și un mijloc simplu și rapid de deplasare pentru adulți. Spre deosebire de modelele pentru copii, trotinetele pentru adulți sunt concepute pentru tipul de mișcare pe care ți-l dorești. Așadar, înainte de a închiria sau a cumpăra un model de trotinetă, trebuie să ai în vedere câteva aspecte.

Trotineta perfectă pentru plimbări scurte

În ultimii ani, în mediul urban, tot mai mulți adulți preferă trotinetele ca mijloc de deplasare în distanțe scurte. Nu doar că sunt eco-friendly, însă reprezintă distractiv și rapid de a ajungi dintr-un loc într-altul. Dacă îți dorești să folosești trotineta pe distanțe care nu depășesc 2 kilometri, atunci poți opta pentru modele care să aibă roți de minimum 175 mm și rulmenți cu ABEC 5 (cu cât numărul este mai mare, cu atât va fi mai ușor să împingi pentru a te deplasa, iar cu cât e mai mic, cu atât viteza va fi mai mică).

În plus, dacă folosești trotineta doar pentru distanțe mici, suspensiile nu sunt obligatorii deoarece acestea vor îngreuna trotineta.

Dacă vrei să optezi pentru o trotinetă electrică, ar trebui să știi că trotinetele electrice ușoare și de dimensiuni mai mici sunt potrivite pentru călătorii pe distanțe scurte sau suprafețe nu prea aspre.

Drumul lung cere o trotinetă fiabilă

Dacă distanțele pe care îți propui să folosești o trotinetă depășesc 2 kilometri, atunci îți va trebui o trotinetă mai rezistentă, confortabilă și rapidă. Așadar ar fi bine să te uiți după variante care au roți de cel puțin 200 mm, care sunt ideale pentru turele lungi și ABEC de cel puțin 5.

În astfel de cazuri, este recomandat să privești mai ales către trotinetele electrice. Dacă te-ai întrebat cât de repede poți circula cu o trotinetă electrică, atunci află că un astfel de mijloc de transport poate atinge o viteză variabilă, între 15 km/h și 25 km/h. Ar fi bine să iei această decizie cu țintă asupra nevoilor și frecvenței de utilizare, include: scopul achiziției, distanța de călătorit și rutele planificate. Ai grijă la tipul suspensiilor și sistemul de frânare, deoarece influențează viteza. Este ideal să ai frâne și suspensii duble.

 

Nu uita că o trotinetă electrică te va ajuta să fii mai relaxat, să scapi de aglomerație și să economisești timp, dar și să redescoperi bucuria de a te deplasa ușor prin orașul tău.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *