Trucuri pentru o plimbare plăcută pe trotinetă

Orașele au fost cucerite în ultimul an de trotinete electrice. Nu doar că sunt prietenoase cu mediul și economice, dar fac deplasările lungi prin oraș să devină tot mai distractive. Ca să ai o experiență cât mai plăcută în plimbările tale pe trotinetă, ți-am pregătit câteva sfaturi utile:

 

Alegerea traseului

Atunci când pleci la plimbare pe trotinetă, ai grijă să optezi pentru un traseu care are continuitate cât mai mare, pentru a te bucura fără intrerurperi de frumusețile orașului. Multe dintre trotuare au multe denivelări, pe care chiar și cu o trotinetă cu suspensii s-ar putea să le găsești deranjante. De asemenea, piatra cubică sau cea de tip mosaic vor face dificil transportul pe trotinetă.

Uită-te pe trotuare și gândește-te înainte dacă ai pe unde să mergi comod.

Trotuare fără mașini parcate, nu foarte aglomerate sau piste de biciclete bine puse la punct.

Un alt aspect de luat în calcul îl reprezintă bordurile. Dacă mergi pe un traseu pe care nu îl cunoști foarte bine, ai grijă la borduri pentru a evita accidentările. 

În plus, îți recomandăm ca atunci când mergi pe un traseu cu mulți pietoni încearcă să păstrezi cât mai mult posibil aceeași directie și să fii previzibil în schimbările pe care le faci.

 

Alegerea vestimentației

Atunci când vrei să faci o plimbare cu trotineta, ai în vedere dacă vei folosi trotineta doar electric sau și clasic. În cazul în care te decizi să alternezi, ar fi bine să optezi pentru haine care îți oferă un grad mai ridicat de mobilitate, iar încălțămintea să fie una stabilă.

În timpul deplasărilor pe șosele, siguranța este un factor important de luat în considerare. Folosește trotineta electrică împreună cu echipament de protecție pentru siguranța ta.

 

Ia în calcul autonomia trotinetei

Atunci când închiriezi o trotinetă electrică, gândește-te cât de lung este traseul pe care îl parcurgi, cât de mult timp neîntrerupt ai nevoie de trotinetă și dacă atunci când oprești ai cum să încarci trotineta.

Dacă ai drumuri dese dus-întors, ai grijă ca distanța pe care o parcurgi să nu treacă de acel point of no return, adică jumătate din autonomia totală. Da, autonomia depinde de foarte mulți factori (greutate, viteză cu care mergi, cât de tare vei apăsa pe butonul de accelerație și câte zone de urcat ai).

 

Folosește trotineta pentru a-ți face viața mai ușoară și mai plăcută în oraș și fii pregătit pentru toate provocările pe care orașul ți le scoate în cale.

   

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *